Ribbon Tipi Karıştırıcılarda Nelere Dikkat Edilmelidir?

Ribbon tipi karıştırıcı tasarımı ve yapısındaki küçük farklılıklar, karıştırma performansını ve güvenilirliği önemli ölçüde etkileyebilir. Özellikle sıhhi uygulamalarda, spesifikasyon sürecinde belirli blender özellikleri göz ardı edilmemelidir.

Proses endüstrilerinde ribbon karıştırıcılar

Batch işlemlerde kullanılan ribbon karıştırıcı, esas olarak katı-katı karıştırma için kullanılan standart bir ekipmandır. Sadeliği, işlevselliği ve satınalınabilirliği, gıda, nutrasötik ve farmasötik ürünlerin imalatı da dahil olmak üzere birçok endüstride yaygın kullanımına katkıda bulunur.

Ribbon blender tekliflerini karşılaştırırken, hangi özelliklerin en önemli olduğunu bilmek, bir proses mühendisinin gelecekte partiden partiye tutarlılık, ekipman güvenilirliği, esneklik, temizleme kolaylığı, düşük bakım ve operatör güvenliğini sağlamak için atabileceği ilk adımlardan biridir.

Sıhhi uygulamanız için bir ribbon karıştırıcı belirleyin

Aşağıda, spesifik işleminize en uygun ribbon karıştırıcıyı belirlemek için bazı hususlar bulunmaktadır.

Karıştırıcı tasarımı ve yapımı. Karıştırıcı tasarımı bir üreticiden diğerine değişir ancak esasen iç ve dış sarmal şeritlerden oluşur. Bu konfigürasyon hem radyal hem de iki yönlü eksenel malzeme akışı sağlar. Yüksek kaliteli şerit karıştırıcılar, U şeklindeki oluk ve karıştırıcı uçları arasında 1/8" ila 3/16" aralığında sıkı bir şekilde kontrol edilen boşluklar elde etmek için üretilir. Bir yıkama tahliye vanası kullanmak ve gerekirse şerit karıştırıcıya sıyırıcılar takmak potansiyel ölü noktaları daha da azaltır.

Ürünle ıslanan yüzeyler. En yaygın kabul gören yapı malzemesi 316/316L paslanmaz çeliktir, ancak bazı uygulamalar daha ucuz olan paslanmaz çelik 304 ile de uyumludur. İç yüzeylerde 150 grit veya daha yüksek cila, malzeme birikimini önlemeye yardımcı olur ve kolay temizlik sağlar.

Uygun boyutlandırma. İstenen yığın hacmi (kütle değil) şerit karıştırıcının boyutunu belirler, ancak yığın yoğunluğu motor beygir gücünü ve standart veya ağır hizmet tipi bir model gerekip gerekmediğini belirler. Aynı blenderde işlemek istediğiniz tüm formülasyonlar için blender tedarikçinize doğru ürün yoğunluğu verileri sağladığınızdan emin olun.

Tahrik tasarımı ve kontrolleri. Doğrudan bir dişli motorla (tek parça motor redüktörü) tahrik edilen şerit karıştırıcılar genellikle kayış veya zincir tahrikli tasarımlara göre tavsiye edilir. Dişli motorlar, elektronik invertörlerle son derece iyi çalışır ve bu kombinasyon, değişken hız, aşırı yük koruması ve ayarlanabilir başlangıç ​​torkları gibi önemli kontrol özellikleri sağlar.

Boyut küçültme. Ribbon karıştırıcının karıştırma eylemi, doğal olarak, partideki topakları parçalamak için genellikle yeterli olan kap duvarlarının yakınında kıstırma noktaları oluşturur. Daha sert aglomeralar için, ribbon karıştırıcının kapağından veya yan duvarından yüksek hızlı kıyıcılar takılabilir. Diğer yandan, hassas ve ufalanan partiler, kanatlı bir karıştırıcı tarafından sağlanabilen daha nazik bir karıştırma mekanizmasından yararlanır. Belirli bir formülasyon için uygun kesme seviyesini doğrulamak için test yapılması önerilir.

Operatör güvenliği. İyi tasarlanmış ribbon karıştırıcılar, harici hareketli parça olmaması için güvenlik mili korumaları içerir. Güvenlik limit anahtarları, kapak veya güvenlik ızgarası yerinde olmadığında karıştırıcının çalışmasını engeller. Gelişmiş işçi güvenliği ve kullanım kolaylığı için, pnömatik olarak çalıştırılan toz geçirmez bir kapağa ve tahliye valfine yükseltmeyi düşünün.

© Ceytaş 2021 / Caner Şeker

CNC Kaynak Kalitesi

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *