ISI TRANSFER SİSTEMİ SIVILARINDAN GÜVENLİ ŞEKİLDE NUMUNE ALMAK

Isı transfer sıvılarınızdan kullanım ömürleri boyunca en iyi şekilde yararlanmanızı sağlamak için, sıvılarınızdan yılda bir kez numune alınması, test edilmesi ve analiz edilmesi önerilir. Bu test ve analiz hizmetlerini sağlayan bir ısı transfer sıvısı tedarikçinizin olduğundan emin olunmalıdır.

Düzenli numune almanın faydaları kapsamlıdır. Akışkanların izlenmesi, akışkan ve ekipman performans ömrünü uzatabilen, ekipmanı koruyabilen ve planlanmamış arıza sürelerini önlemeye yardımcı olan sorunları erken fark etmenize olanak tanır.

Isı transfer sisteminizden güvenli bir şekilde sıvı numunesi almak için bilmeniz gereken altı temel adım vardır. Başlamadan önce ısı transfer sıvısı numune alma kitinizin hazır olduğundan emin olun.

1. Numunenizi almadan önce güvenlik protokollerini takip ettiğinizden emin olun. Potansiyel olarak sıcak numunelerin işlenmesi, koruyucu bir ceket, yüz siperi, gözlük ve eldiven içerebilen kişisel koruyucu ekipman giymenizi gerektirir.

2. Sızıntı olmadan düzgün şekilde yalıtıldığından ve iyi çalışır durumda olduğundan emin olmak için numune portunu inceleyin. Soğutma serpantinlerinden bir soğutma suyu akışı başlatarak portu hazırlayın.

3. Numune soğutucudan sıcak sıvı akışını başlatmak için valfi açın. Numune hattını iyice temizlemek ve sıvının uygun şekilde soğutulduğunu doğrulamak için kuru bir kovaya yeterince sıvı çekin.

4. Numune şişesine yaklaşık 0,5 litre çekin. Kontaminasyonu en aza indirmek ve güvenliği artırmak için temiz bir kabınız olduğundan emin olun. Numune portu valfini sabitleyin.

5. Numune şişesini hemen ve güvenli bir şekilde tıkayıp kapatın. Yıkama kovasının üzerine bir kapak yerleştirin ve alanı sabitleyin.

6. Numunenizi, numuneyi laboratuvarlarında analiz edecekleri sıvı tedarikçisine göndermek için evrakları ve paketlemeyi tamamlayın.

Herhangi bir tedarikçiden alınan sıvı örnekleme testleri, sıvı kontaminasyonunu algılamalı, nem seviyelerini kontrol etmeli ve sistem performansını etkileyebilecek diğer sorunları ararken termal bozulmayı değerlendirmelidir. Aldığınız ayrıntılı rapor, gerekirse düzeltici faaliyet önerilerini de içermelidir.

© Ceytaş 2019 / Caner Şeker

CNC Kaynak Kalitesi

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *